Drie voordelen van elektrisch tanden poetsen

05 februari 2020
Drie voordelen van elektrisch tanden poetsen
Anker

[]

Elke tandarts raadt het aan. Maar wat zijn nu toch de voordelen van elektrisch tanden poetsen? Wij zetten de drie belangrijkste op een rij om te kiezen voor een elektrische tandenborstel.

1. JE HAALT MEER TANDPLAK WEG

Het is bijna moeilijk te geloven, maar het is wetenschappelijk bewezen: in één poetsbeurt maak je met een elektrische tandenborstel evenveel poetsbewegingen als maandelijks met een handtandenborstel. Het spreekt voor zich dat je hierdoor extra veel tandplak weghaalt. En hoe meer tandplak je weghaalt, hoe minder kans op verkalking van het tandsteen. Je voorkomt zo nare mondproblemen, zoals gaatjes of ontstoken tandvlees.

Anker

[]

2. JE TANDEN EN TANDVLEES WORDEN MEER GESPAARD

Je zal het wel herkennen: als je handmatig poetst, bloedt je tandvlees sneller. Dat komt omdat je dan harder en sneller poetst en is dus niet goed voor je tandvlees. En naast het beschadigen, kan het tandvlees ook gaan terugtrekken. Met als gevolg dat je tandbeen bloot komt te liggen. Dit vergroot de kans op ontstekingen.

Dan is de elektrische tandenborstel dankzij zijn druksensor veel voorzichtiger voor je tandvlees. Die sensor zorgt ervoor dat de rotatiesnelheid wordt verlaagd op het moment dat je te hard poetst.

Anker

[]

3. JE LEERT EEN BETERE EN LANGERE POETSGEWOONTE AAN

Twee minuten: zolang moet een poetsbeurt eigenlijk duren. Wanneer je handmatig poetst, kom je nooit aan die tijdsduur. Hierdoor haal je veel minder tandplak weg. De elektrische tandenborstels hebben een timer die een seintje geeft als de 2 minuten voorbij zijn. Daarenboven beschikken de tandenborstels over een intervaltimerdie aangeeft wanneer je best eens een andere mondhoek poetst.

Anker

[]